Firik Cacığı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Firik Cacığı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı firik
  • 4 çay bardağı su
  • 3cay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz,kırmızı biber,çörek otu
Firik Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel firik yıkanır süzülür ve su ek edilen tencereye katılır ,kaynamaya bırakılır.
  2. Piştiğinden emin olduğunuz firik ocaktan alınıp süzülür ve bir kenarda bekletilir.
  3. O ortada yoğurdu pürüzsüz hale getirene kadar çırpınız, içerisine rendelediğiniz sarımsağını ekleyiniz.
  4. Tuz ve kırmızı biberi de ekleyip karıştırınız.
  5. Firik soğuduktan daha sonra yoğurda ekleyip karıştırınız.
  6. Üzerine zeytinyağı gezdirip ,çörek otu serpiniz. Afiyet olsun !.
Firik Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst