Firik Cacığı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı firik
- 4 çay bardağı su
- 3cay bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz,kırmızı biber,çörek otu
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel firik yıkanır süzülür ve su ek edilen tencereye katılır ,kaynamaya bırakılır.
- Piştiğinden emin olduğunuz firik ocaktan alınıp süzülür ve bir kenarda bekletilir.
- O ortada yoğurdu pürüzsüz hale getirene kadar çırpınız, içerisine rendelediğiniz sarımsağını ekleyiniz.
- Tuz ve kırmızı biberi de ekleyip karıştırınız.
- Firik soğuduktan daha sonra yoğurda ekleyip karıştırınız.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip ,çörek otu serpiniz. Afiyet olsun !.