Fındık Turp Mezesi (Çok Lezzetli Oluyor) Tanımı İçin Gereçler
Turplu kısmı için;
Not EkleTanımı Yazdır
Fındık Turp Mezesi (Çok Lezzetli Oluyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Turplu kısmı için;
- 2 bağ fındık turp küçük uzunluk olanı
- 1 tane iri uzunluk kırmızı soğan
- Yarım kırımızı kapya biber
- 5 kısım maydanoz
- 1 tane limon
- 1 yemek kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik bir kapta zeytin yağı, tuz ve bütün malzemeyi karıştıralım.
- Güzelce bir sos yapalım bir kenarda dursun turplarımızı yıkayalım baş ve art kısmını keselim yuvarlak doğrayalım geniş bir kaba alalım.
- Soğanı piyaz biçimi doğrayalım unuda üzerine ek edin biberi de ince biraz büyük biçiminde doğrayalım turpları üzerine ekleyelim ve üzerine sosumuzu dökelim güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına alalım üzerine epeyce az kavrulmuş susam serpelim daha sonda maydanozu incecik doğrayalım, mezemizin üzerine serpelim ve mezemiz servise hazır epey lezzetli oluyor tavsiye ederim beş çaylarına da farklı bir meze tipi oluyor ????
Fındık Turp Mezesi (Çok Lezzetli Oluyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı