Fava

Podhani

Global Mod
Global Mod
Fava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı iç bakla
  • 1 adet soğan
  • 1 küçük havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesmeşeker
  • Yarım limon
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet mor soğan
  • Zeytinyağı
Fava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç baklalar bir saat kadar suyun ortasında bekletilir sonrasındasında yıkanıp süzülen baklalar, küçük küçük doğranmış havuç ve soğan bir tencereye alınır tuzu ve şekeri ilave edilerek zeytinyağı ile bir iki dakika kadar kavrulur.
  2. Kavrulan baklaların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Pişen baklalar rondodan çekilir. Favamız içi önce yağlanmış bir borcama dökülür. Oda ısısına gelince buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir.
  4. Favaya yarım limon suyu ve dört yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Üzerine küçük küçük doğranmış dereotu ve mor soğanla servis edilir. Afiyet olsun ????.
Fava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst