Fava Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo kuru bakla
- 2 büyük baş kuru soğan
- 1 su bardağı zeytin yağı
- (2 parmak kadarı üstüne servis sırasında dökülecek)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Süslemek için yeşillikler kullanılabilir (Maydanoz, dereotu, nane ve taze soğan)
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru baklayı ılık suda iki saat kadar bekletin suyunu birkaç defa süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın ve yağ ile pembe olana kadar kavurun ve sarımsağı ekleyin.
- Kuru bakmayı da ekleyip üstünü etap kadar sıcak su koyup kısık ateşte 2 saat kadar ortada karıştırarak pişirin.
- Koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin ve de blenderdan geçirin, hala pütür var ise süzgeçten geçirin.
- Borcamı soğuk su ile çalkalayın ve püre kıvamındaki baklayı dökün sallayın ki yerine otursun.
- Soğuyunca dolaba kaldırın en az üç saat beklesin ve aksi çevirip süsleyip servise hazırlayın. Çok eski ve lezzetli bir müzedir. Afiyet olsun.