Fava Efsane Lezzet Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1/2 (yarım) kg kuru iç bakla
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre arttırılabilir)
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon
- Dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Baklayı bir tencereye koyup, üzerini 3 parmak aşacak kadar su ile haşlayalım. Kaynama esnasında üzerinde köpük oluşacak, bunları kaşık yardımı ile alabilirsiniz. Suyunu çekmeden soğanı gelişi hoş doğrayıp içine ekleyelim.
- Akabinde zeytinyağı, tuz ve şekeri de ek edip suyunu çekene kadar karıştıralım. Bu basamakta elinize sıçrama yapabilir ocağın altını kısmanız faydalı olacaktır. Suyunu çekip uygunca pişmiş olan baklamızı mikser yardımı ile püre haline getirelim.
- Soğumasını beklemeden, fazlaca az ıslatılmış bir borcam yada servis kabına dökelim. İnce ince doğradığımız dereotu, zeytinyağı ve limonu baklamıza ek edip karıştıralım. Bu kademede donmasına müsaade vermemek için tüm süreçleri süratlice yapmanız epeyce değerli.
- Spatula yardımı ile üzerini düzleştirebilirsiniz. Son olarak favamızı buzdolabına koyup 6-7 saat beklemesini sağlayalım. Soğuyan favamızı mevcut kabında dilimleyerek yada bir servis tabağına aykırı çevirerek servis edebilirsiniz.
- İçindeki ölçüler kâfi lakin, dilek ederseniz servis etabında zeytinyağı ve limon da ekleyebilirsiniz, afiyet olsun.