Fasulye Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 tane domates
- 1 tane kuru soğan
- 1 küçük demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı kadar tahin
- 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli fasulyeyi akşamdan ıslıyoruz sabahına suyunu döküp tekrar su ekleyip düdüklü yada tencerede haşlayalım. Haşlanan fasulyenin suyunu süzüp öteki yandan sebzelerini doğruyoruz.
- Domatesin çekirdekli kısmını alıp dış kısmını küp küp doğruyoruz, maydanozu ince kıyıp soğanı da piyaz halinde kıyıyoruz.
- Ardından sosu için gerekli tüm materyalleri öteki bi kapta güzelce karıştırıyoruz çabucak sonrasında fasulyeye ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Bu evrede tuzunuda eklemeyi unutmayın üzerine ise doğradığımız zerzevatları yerleştirin piyazımız hazırdır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.