Fasulye Piyazı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Fasulye Piyazı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 küçük demet maydanoz
Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı kadar tahin
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Fasulye Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikli fasulyeyi akşamdan ıslıyoruz sabahına suyunu döküp tekrar su ekleyip düdüklü yada tencerede haşlayalım. Haşlanan fasulyenin suyunu süzüp öteki yandan sebzelerini doğruyoruz.
  2. Domatesin çekirdekli kısmını alıp dış kısmını küp küp doğruyoruz, maydanozu ince kıyıp soğanı da piyaz halinde kıyıyoruz.
  3. Ardından sosu için gerekli tüm materyalleri öteki bi kapta güzelce karıştırıyoruz çabucak sonrasında fasulyeye ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  4. Bu evrede tuzunuda eklemeyi unutmayın üzerine ise doğradığımız zerzevatları yerleştirin piyazımız hazırdır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Fasulye Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst