Fasülye Piyaz

Podhani

Global Mod
Global Mod
Fasülye Piyaz Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk mor soğan
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 avuç ince doğranmış dere otu
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • Sumak
  • Pul biber
  • Tuz
Fasülye Piyaz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Farklı piyaz tanımları var. Bu benim damağıma en epey hitap eden tanım :).

  1. Fasulyeleri yaklaşık 0/25 dakika denetimli olarak düdüklüde haşlayalım( fasülyelerinize ve düdüklünüze bakılırsa bu mühlet değişir.
  2. Soğanı ikiye kısım hilal formunda olacak biçimde doğrayalım ve biraz tuz ile acısını çıkarıp yıkayalım.
  3. İyice kuruladığımız soğanları sumak ile harmanlayalım.
  4. Domateslerimizi küp küp doğrayalım.
  5. sonrasındasında soğumuş fasulyelerimizle tüm materyalleri karıştıralım.
Fasülye Piyaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst