Fasülye Piyaz Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Farklı piyaz tanımları var. Bu benim damağıma en epey hitap eden tanım .
- 1 adet orta uzunluk mor soğan
- 1 su bardağı fasulye
- 1 avuç ince doğranmış dere otu
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- Sumak
- Pul biber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
Farklı piyaz tanımları var. Bu benim damağıma en epey hitap eden tanım .
- Fasulyeleri yaklaşık 0/25 dakika denetimli olarak düdüklüde haşlayalım( fasülyelerinize ve düdüklünüze bakılırsa bu mühlet değişir.
- Soğanı ikiye kısım hilal formunda olacak biçimde doğrayalım ve biraz tuz ile acısını çıkarıp yıkayalım.
- İyice kuruladığımız soğanları sumak ile harmanlayalım.
- Domateslerimizi küp küp doğrayalım.
- sonrasındasında soğumuş fasulyelerimizle tüm materyalleri karıştıralım.