Ezme Rus Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Ezme Rus Salatası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg patates
  • 3 havuç
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet kornişon turşu
  • Tuz
Ezme Rus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri güzelce yıkayarak kabukları ile birlikte haşlıyoruz. Düdüklü tencere kullanmak bu kademede işinizi hayli kolaylaştıracak.
  2. Küp küp doğradığımız havuçları soğuk su ile tencereye alarak haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Su kaynadıktan bir iki dakika daha sonra bezelye ve mısır’ı ekleyerek pişme basamaklarını dengeliyoruz. Ben dondurulmuş mısır kullandım. Konserve mısırı direkt salataya ekleyebilirsiniz.
  4. Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyarak sıcağıyla bir kaba alıyoruz ve ezecek ile püre haline getiriyoruz. Patatesler ezilince mayonezi, zeytinyağını, üç kaşık turşu suyunu ve tuzu ekleyip ezmeye devam ediyoruz.
  5. Pürüzsüz bir kıvam alınca haşlayıp,, süzdüğümüz zerzevatları, küp doğradığımız kornişon turşuları ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Streçleyerek dolaba alıp, soğutuyoruz. Soğuduktan daha sonra ister meze olarak, ister salata olarak, isterseniz bir sandviç ekmeğine sürüp üzerine haşlanmış sosis ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. Buzdolabında üç gün tazeliğini koruyor. Afiyet olsun!.
Ezme Rus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst