Ezilmiş Patates Smashed Potatoes Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram patates
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağı
- 1,5 yemek kavrulmuş kaşığı susam
- 1 diş sarımsak
- 1.5 tatlı kaşık kırmızı tozbiber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 200g schmand/ yoksa yoğurt kullanın
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Biraz maydanoz
- Biraz frenksoğan
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak
- Çok az su
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkıyalım ve suda soymadan haşlayalım.
- Patateslerin sosu içi tüm gereçleri karıştıralım ve patatesler pişene kadar kenara alalım.
- Bir fırıntepsiye yağlı kağıt serelim.
- Yapdığımız sosu üzerine sürelim ve haşladığmız patatesleri üzerine koyup bir bardakla üstüne basarak ezelim.
- Ezilmiş patateslerin üstüne geri kalan sosu sürelim.
- Fırını öncesinden 200 derece alt üst ayarda işittim ve patatesleri 40 dakik pişirdim.
- Sour cream sosu için schmand yahut yoğurt, mayonez ve sirkeyi bir kabın ortasında karıştıralım.
- Tuz, karabiber ve sarımsak ekleyelim ve yine karıştıralım.
- Maydanoz ve frenksoğan ince keselim ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını biraz açmak için dilerseniz hayli az su ek edebilirsiniz.
- Patatesleri fırından çıkınca servis tabağa alalım ve her patatesin üstüne birer tatlı kaşık sour cream sosu sürelim biraz maydanoz ve frenk soğanla süsleyelim. Yapıp ve deneyenlere şimdiden afiyet olsun.