Erişteli Kabak Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı erişte
- 2 orta uzunluk kabak
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Süzme yoğurt
- Yeşil soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce erişteyi bir yemek kaşığı zeytinyağda birkaç dakika kavuruyoruz.
- Ardından 1 çay kaşığı tuz,bir su bardağı kaynamış su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş iki adet kabağın suyunu sıkarak sarımsaklarla birlikte zeytinyağda öldürüyoruz.
- Erişte ve kabak soğuduktan daha sonra kasenin içine alarak yoğurt, mayonez ve isteğe bağlı tuz ile karıştırıyoruz.
- Salata tabağımıza alıyoruz ve üzeri kapalı biçimde buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Son olarak üzerine yeşil soğan ve tereyağda yaktığımız kırmızı toz biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun.