Erişte Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram erişte
  • 500 ml su
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Bir küçük demet dereotu
  • 3 orta uzunluk havuç
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 6 adet ceviz içi
Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir tencerede suyu kaynatıp erişteyi haşlayıp suyunu akıtıp soğutup kenera alalım
  2. . Yoğurda mayonez, dereotu, tuz, ceviz ve rendelenmiş havuç ve erişteyi ekleyip karıştıralım.
  3. Ayrı bir tencerede yağı eritip kırmızı toz biber ekleyip salatanın üzerine dökelim.
  4. Ceviz ve maydanoz yada dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst