Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram erişte
- 500 ml su
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 kaşık mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Bir küçük demet dereotu
- 3 orta uzunluk havuç
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 6 adet ceviz içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencerede suyu kaynatıp erişteyi haşlayıp suyunu akıtıp soğutup kenera alalım
- . Yoğurda mayonez, dereotu, tuz, ceviz ve rendelenmiş havuç ve erişteyi ekleyip karıştıralım.
- Ayrı bir tencerede yağı eritip kırmızı toz biber ekleyip salatanın üzerine dökelim.
- Ceviz ve maydanoz yada dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun.