Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Gerçekten olağanüstü bir lezzet oldu.Kendi kestiğim erişteyle yaptım.Kesinlikle tavsiyem.Kızlar yoğurtlu tüm tanımlara tuzot baharatı kullanın hakikaten çok lezzet veriyor.
- 1 kase erişte
- 1 küçük kase haşlanmış mısır
- 1 küçük kase haşlanmış bezelye
- 1 küçük kase kornişon salatalık turşusu
- 1 küçük kase kornişon kırmızı biber
- İsteğe göre maydanoz yahut dereotu
- 1-2 kaşık var ise mor lahana turşusundan
- 1 çay kaşığı dolusu pulbiber, karabiber tuz yahut tuzot nane
- 1 büyük kase yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
Gerçekten olağanüstü bir lezzet oldu.Kendi kestiğim erişteyle yaptım.Kesinlikle tavsiyem.Kızlar yoğurtlu tüm tanımlara tuzot baharatı kullanın hakikaten çok lezzet veriyor.
- Üzerine yağ ve tozbiber (küçük bir tavada kızdırıp) ve mısırı içerisine atıp çeviriyorum üzerine döküyorum.
- İsterseniz ceviz serpiştirin.
- Erişteyi biraz tereyağında kavurup üzerine su ekleyip biraz tuz ekleyip olağan pişiriyoruz suyu çekene kadar daha sonra soğumaya alıyoruz.
- Diğer tüm materyalleri karıştırıyoruz garnitürleri.
- Yoğurdumuzu biraz tuzla çırpıyoruz.
- Soğumuş erişteyi garnitürleri yoğurdu birleştirip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine kızdırdığımız biberli yağ döküp isteğe göre cevizler pişiriyoruz. Afiyet olsun.