Erişte Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Erişte Mezesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket erişte
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dere otu
  • 2 tane havuç
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 ölçü tuz
Erişte Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Merhabalar evvela mezemize eriştemizi haşlayarak başlıyoruz. Derin bir tencereye suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suya eriştemizi koyuyoruz 1.5 tatlı kaşığı tuzuda koyup, haşlıyoruz.
  2. Haşlanan eriştemizi süzüp soğuk suyla yıkayıp, tekrar süzüyoruz ondan sonrasında erişteyi derin bir kaba alıp yoğurdumuzu ve mayonezide koyup, bir tık karıştırıyoruz.
  3. sonrasındasında ceviz rendelenmiş havuç ve sarımsak ondan sonrasında küçük biçimde doğranmış kornişonları ve en son dere otunuda koyup, karıştırıyoruz.
  4. Kornişon tuzlu olduğu için ben yalnızca 1 çay kaşığı tuz ekledim. Mezemiz servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Erişte Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst