Enginar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5-6 adet enginar kalbi
- 1 adet havuç
- 10 adet arpacık soğan
- Yarım portakal suyu
- Yarım limon suyu
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpacık soğanları soyup ikiye bölelim.
- Zeytinyağın da soğanları yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Enginar kalplerini ikiye bölüp tavaya ekleyelim. Az karıştıralım.
- Limon suyunu ve portakal suyunu ekleyip tuzunu ek edelim.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
- Enginarlar yumuşamaya başladığında altını kapatalım.
- Servis öncesinde üzerine maydanoz ekliyoruz. Afiyet olsun.