Enfes Yeşil Fasulye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kg yeşil fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz pulbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye suyu koyalım,bir tutam tuzu suya atalım.
- Suyumuz kaynayana kadar fasulyelerimizi istediğimiz boyutta keselim yıkayalım su kaynayınca fasulyeleri içine atalım.
- 10-15 dk kadar fasulyeler haşlanınca süzmeye alalım.
- Soğuk suyla biraz yıkayalım.
- Fasulyelerimzin suyu çekilince yoğurt biraz tuz ve bir diş sarımsakla sarımsaklı yoğurdumuzu yapalım.
- Diğer yandan soğanlarımızı küp küp doğurmayalım.
- Isınan ateşte pembeleşinceye kadar kavurup üzerine salça ve pulbiberimizi de ekleyelim.
- daha sonrasında fasulyelerin üzerine evvel yoğurtlu sostan daha sonrada soğanlı harçtan ek edip servis edebilirsiniz afiyet olsun