Enfes Tokat Batını Denemeyen Kalmasın Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Püf noktası.
Salçası ve yeşilliği boll ince bulguru az tercih edin.
Enfes Tokat Batını Denemeyen Kalmasın Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağına yakın ince bulgur
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça (köy salçası ile enfes oluyor ekşili)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Domates sosu ( var ise koyabilirsiniz )
- Tuz pul biber
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekleri yıkayıp haşlayalım ve suyunu süzelim, tekrar su koyup ısıtalım.
- İnce bulguru ekleyelim.
- Salçaları ek edip ince doğradığımız soğan maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
- Tuz ,biberi atıp güzelce karıştıralım.
- Salamura yaprağa sarıp afiyetle yiyelim.
Püf noktası.
Salçası ve yeşilliği boll ince bulguru az tercih edin.
Enfes Tokat Batını Denemeyen Kalmasın Tanımı Fotoğraflı Yapılışı