Enfes Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 tane kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su (Yoğurma evresinde biraz daha eklenebilir)
- Yeteri kadar tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınır, üzerine 3 su bardağı su ek edilir. Uygunca yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Suyunu çekince bulguru içine dökelim ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı bekletelim.
- Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan sıvı yağda yavaşça pembeleşene kadar kavuralım, içine salça ek 2 dakika daha kavrularak ocaktan alalım.
- Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan ekleyip ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğuralım. Uygunca karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ek ederek, yine yoğrulur.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ek edelim. Gereçleri güzelce karıştıralım.
- Köfte harcı biraz soğuduktan daha sonra, bütün materyaller el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde kesimler koparılır.
- Köftelere form verilerek, marul yaprakları üzerine dizilir.