En Lezzetli Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 6-7 yaprak marul
- Limon suyu
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru 4 bardak kaynar su döküyoruz.
- Bulgur kabarıncaya kadar bekliyoruz.
- Salça ile soğanı 1 çay bardağı salçayı ve soğanı orta ateşte kavuruyoruz.
- Yıkayıp marulları ince ince doğruyoruz.
- Öncelikle kavurduğumuz salçayı kabaran bulgur ile karıştırıyoruz.
- Marulu,limon suyunu,tuzu,kimyonu ekleyip güzelce yenidendan karıştırıyoruz.
- İsteğe gorede üstüne pul biber atıp servis ediyoruz.Afiyet olsun ????.