En Kolay Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 8-9 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- Kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kapya biberleri yıkayıp süzüp,çekirdeklerini çıkarıp fırın tepsisine dizelim.Biberleriniz küçük ise 12 -13 adet kullanabilirsiniz
- Izgara kısmında közleyelim daha sonra alıp başka taraflarını da çevirip közleyelim.
- Cam kaseye koyup strec sinema ile kapatalım terleyecekler biberker ve kabukları epeyce kolay soyulacak bizatihi.
- Ardından yoğurt tuz rendelenmiş sarımsak bir kasede çırpalım.
- Kabuklarını soyup doğradığımız biberlere ekleyelim uygunca karıştıralım, şimdiden afiyet şifa olsun.