Elmalı, Havuçlu Kereviz Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 büyük baş kereviz
- 4-5 kol kereviz yaprakları
- 2 küçük yeşil elma
- 2 adet havuç
- 500 gram yoğurt (süzme de kullanabilirsiniz lakin biraz akışkan bir yoğurt olması gerekiyor)
- 1 diş sarımsak
- Damak zevkinize nazaran tuz
- Kavrulmuş fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Sırayla kereviz, havuç ve elmayı rendeliyoruz.
- Kereviz yapraklarını epeyce ince doğruyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt yaptıktan daha sonra hepsini buluşturup, tuzunu ekliyoruz.
- Servis tabağına aldıktan daha sonra zeytinyağı gezdirip, kavrulmuş fıstıkları ekliyoruz.
- Ceviz hayli yakışıyor, meskende fıstık olduğu için onu tercih ettim (fazla kavrulmuş sevdiğim için biraz fazla kavurdum. Siz zevkinize nazaran kavurma derecenizi ayarlarsınız)