Ekşili salata Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ekşili salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- 2 adet havuç
- Çeyrek mor lahana
- 1 orta uzunluk turp
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- 1 dolu yemek kaşığı kuru reyhan
- 1 büyük limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Çok az sıvı yağ yahut zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm salata gereçlerini güzelce yıkayıp bir kenarı alalım.
- Salatamızı yapmaya başlayalım.
- Salatalıkları alacalı soyup evvel ortadan ikiye daha sonra her dilimi 3e bölüp ince doğrayalım ,uygun bir kaba alalım .
- Domatesleri ufak küpler halinde doğrayalım .
- Havuç ve turbun kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Mor lahanayı da rendeleyelim.
- Yeşil soğan, taze nane ,maydanoz ve dereotunu ince kıyalım.
- Tüm gereçleri tıpkı kapda birleştirdikten daha sonra üzerine sos için ufak bir kapda limonun suyunu ,biraz sıvı yağ ,nar ekşisi ,tuz ve avcumuzda ufaladığımız kuru reyhanı ekleyip karıştıralım .
- Salataya ek edip güzelce karıştıralım salatamız hazır.
Ekşili salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı