Ekşili Buğday Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 3 çiçek kadar haşlanmış karnabahar
- 2 adet kornişon turşu
- Yarım limon suyu
- 1 orta uzunluk havuç rendesi
- Bir tutam roka
- 1 tutam tere
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam kereviz yaprağı
- 1 tutam dere otu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış mercimek buğday bir kapta karıştırın.
- Karnabaharı küçük tutamlar halinde ekleyin.
- Yeşillikleri ince doğrayıp ekleyin.
- Havuç rendesini de ekleyip kornişon turşu küp küp doğrayın ek edin.
- Limon zeytin yağı ve nar ekşisini de ekleyip harmanlayın.
- En son sumak ekleyin.Servise hazırdır.