Ekşi Soslu Reyhanlı Kış Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ekşi Soslu Reyhanlı Kış Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5-6 büyük yaprak marul
- 1 büyük havuç
- Yarım kırmızı lahana
- Yarım turp
- 1 tane salatalık
- Bir kaç kol reyhan (kurusu da olur)
- 5-6 kısım dereotu
- 6 kol maydanoz
- Birkaç kol taze nane
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Biraz zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç, turp ve salatalık rendelenir. Kırmızı lahana ince kıyılır.
- Marul, maydanoz, dere otu, nane ve reyhan incecik kıyılır.
- Tüm materyaller derin bir kasede birleştirilip harmanlanır.
- Diğer bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, nar ekşisi birleştirilip karıştırılır.
- Hazırlanan sos salataya dökülür.
- Üzerine tuz eklenir ve karıştırılır.
Ekşi Soslu Reyhanlı Kış Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı