Ekşi Narlı Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 ml kaynar su
- 2 su bardağı esmer bulgur kısırlık
- 2 adet limon
- 1 adet küçük uzunluk salatalık
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz
- 1 tane domates
- 3 4 yeşil soğan
- 3 4 yaprak marul
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 1 adet orta uzunluk ekşi nar
- 1 kase mısır
- Tuş pul biber kuru nane
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda uygun bir kaba bulguru alıyoruz, üzerine sıcak su ek ediyoruz ve üzerini kapatıyoruz demlenmeye bırakıyoruz.
- Sebzeleri doğramaya başlıyoruz hepsini ince ince doğrayıp, narın içini ayıklıyoruz bütün materyalleri hazırlıyoruz ve demlenmiş olan bulgura birinci vakit içinderda salçaları ve limonu sıkıyoruz biraz sıvı yağ ek ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- daha sonra maydanoz yeşil soğan kapya biberi marulu bulgur ile uygunca harmanlayarak karıştırıyoruz en sona domatesi ve salatalık nar mısırı ek ediyoruz.
- Kalan sıvı yağı da ek ediyoruz üzerine baharatını ekleyip düzgünce karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz afiyet şifa olsun yapan herkese