Ekmek Banmalık Çullama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane patlıcan
- 2 tane domates
- 2 tane biber
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarımşar tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar közlenir.
- Közlendikten daha sonra kabuğu soyulup irice doğranır.
- Küp doğranmış kuru soğan tavaya alınır ve kavrulur.
- hemen sonrasında biberler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Salça eklenir ve 2 dakika daha kavrulur.
- En son kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates ile sarımsak eklenir 5 dakika pişirilir.
- Son olarak patlıcanlar ve baharatları ekleyerek hayli ezmeden karıştırılır ve servis edilir.Afiyet olsun.