EHF Şampiyonlar Ligi: Kastamonu Belediyespor – Esbjerg Maç kararı 27-43

Podhani

Global Mod
Global Mod
AJANSSPOR HABER

Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Grubu, EHF Bayanlar Şampiyonlar Ligi B Kümesi 6. maçında Danimarka’nın Team Esbjerg takımını konuk etti.

Kastamonu Merkez Kapalı Spor Salonu’nda oynanan müsabakada konuk takım Team Esbjerg, birinci yarıyı 12-25 önde tamamladı.

İlk yarıda olduğu üzere ikinci yarıda da kuvvetli rakibine direnemeyen Kastamonu Belediyespor alandan 27-43 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Kastamonu Belediyespor, EHF Şampiyonlar Ligi’nde 5’nci yenilgisini aldı.

Kastamonu Belediyespor EHF Şampiyonlar Ligi’nde 7’nci maçını deplasmanda Fransa’nın Metz kadrosuyla 3 Aralık’ta oynayacak.

“Hem sonuçtan birebir vakitte oyundan hiç şad değilim”

Maç daha sonrasında açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediyespor Antrenörü Claus Mogensen, alandan yenilgiyle ayrıldıkları için üzgün olduklarını söylemiş oldu.

Team Esbjerg grubunun kuvvetli bir kadro olduğunu söz eden Antrenör Mogensen, “Gerçekten alanda güzel bir performans sergilediler. Bizim açımızdan ikinci yarıda gösterdiğimiz savaşçı oyun bizim için düzgün bir şeydi ama hem sonuçtan birebir vakitte oyundan hiç şad değilim. Bizde epey daha kuvvetli ve farklı bir düzeydeki ekiple oynadık. Maça konsantre olmuştuk. Alanda nitekim savaştık” dedi.
Kendi ülkesine ilişkin bir kulüple oynamanın farklı bir his olduğuna değinen Mogensen, “Tanıdığım insanlara karşı burada gayret etmek benim için de hoş oldu. İrtibat kurmak için fazla vaktimiz olmadı. Biz maça odaklanmaya çalıştık” diye konuştu.

“Bir daha sonraki cinse yükselen kadrolardan birisi olacağız”

Kastamonu Belediyespor’un başarılı oyuncularından Betül Yılmaz ise, “İlk devrenin sonuna yanlışsız bilhassa uygun bir gayret ortaya koyduk. Maalesef hamlede istediğimiz konumları bulamadık. aslına bakarsanız Şampiyonlar Liginin fazlaca kuvvetli bir grubu, geçen yılın final-foura kalmış ve hatta başka kümelerin en kuvvetli kadrosuna karşı gayret ettik. Elimizden gelenin en düzgününü yaptık. Bizim için buradaki müsabaka kıymetli ve deneyim ismine hoş bir müsabakaydı. Biz bu deneyimden öğrenebildiğimizi en güzeli ile ayrılmaya çalıştık. İkinci devrenin son anlarında atakta daha yeterliydik. Bu seferde savunma yapmayı tam olarak başaramadık. Herkes görüp izliyor, her geçen maç her geçen müsabakada bundan evvelki maçtan hayli daha hoş oyun ortaya koymaya çalışıyoruz. Daha yeterlisi olmak için var gücümüzle çalışacağız. Dönemin sonunda umarım bu gurubun en azından bir daha sonraki çeşidine yükselen ekiplerinden birisi olacağız” halinde konuştu.

“İkinci yarı daha hoş bir hentbol oynadık”

İlk yarı istedikleri üzere bir oyun ortaya koyamadıklarını söyleyen Serpil İskenderoğlu da, “Oynadığımız Esbjerg kadrosu Şampiyonlar Liginin en yeterli ekiplerinden oluyor. Geçen yıl final-four oynayan bir kadro. Çok düzgün bir kadro ile oynayacağımızı bilerek çıktık. Hedefimiz epey düzgün uğraş edip âlâ bir maç çıkarmaktı. Birinci yarı bunu tam olarak başaramadık lakin ikinci yarı en azından biraz daha kendimizi toparlayıp uygun işler yaptığımızı düşünüyorum. Alışılmış ki önümüzde bir daha ağır ve kuvvetli maçlar olacak. Bizlerde o maçlara nazaran çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Zor bir müsabaka olduğunu belirten Ceren Demirçelen ise, “Esbjerg epey kuvvetli bir rakip. Geçen yıl final-four oynadılar. Biz hangi ekibe karşı oynadığımızı biliyoruz. Bunu bilerek çıktık alana. İkinci devre daha fazla savaştık. Daha fazla maçı istedik lakin bunun yanı sıra birinci devrede gayret etmediğimizi, savaşmadığımızı da söyleyemem. Herkes savaşmak için âlâ bir uğraş ortaya koymak için alandaydı. Bizler elimizden geleni yaptık. Daha fazlasını da yapabilirdik lakin karşımızda kuvvetli bir Esbjerg grubu vardı” diye konuştu.

Eski ekibime karşı uğraş ettiğimden dolayı kendimi garip hissettim”

Kastamonu Belediyespor’dan Danimarka’nın Team Esbjerg kadrosuna transfer olan Beyza İrem Türkoğlu ise, eski ekibine karşı uğraş ettiği için kendisini biraz garip hissettiğini söz ederek, “İlk kez eski grubuma karşı oynamıyorum fakat bu sefer Danimarka’yı temsilen oynuyorum. Masanın yenen tarafında olduğum için memnunum. Hoş bir maç oldu. Arkadaşlarıma karşı oynadım. Kazandığımız için mutluyum” biçiminde konuştu.

Team Esbjerg Antrenörü Jesper Jansen da, galip geldikleri için keyifli olduklarını belirtti.
Maçın genelinde güzel bir iş çıkardıklarını kaydeden Jansen, şunları söylemiş oldu: “Karşılaşmanın hem birinci birebir vakitte ikinci yarısında işi çabuk bitirdik. Uzun müddet maç üstünlüğünü koruduk. Konutumuza 2 puanla döndük”