Efsane Turşulu Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 3 tane salatalık turşu
- 3 tane yaprak lahana turşu
- 1 tane havuç turşu
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- (istediğiniz turşu materyali ekleyebilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Kısırlık bulguru bir kaba alalım, içine tuzu karıştırıp üzerine sıcak su ekleyelim.
- Kapağını kapatıp 1 saat dinlenmeye alalım.
- Turşu materyallerini salata üzere küçük küçük keselim, süzgece alıp biraz yıkayalım ekşimesi biraz geçsin diye.
- Tavamızı ocağa alalım, içine sıvı yağı alalım içene salçamızı ekleyip kızartalım.
- Kısırlık bulgurumuzun içine kızarttığımız salçayı ekleyip karıştıralım.
- Doğradığımız turşu gereçlerimizi kısırlık bulgurumuzun içine ekleyip karıştıralım. Servise hazırdır. Afiyet olsun. ????????.