Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş: “4 kulvarda da kazanan taraf olmak istiyoruz”

Podhani

Global Mod
Global Mod
Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, yeni dönem öncesi İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu. Başarılı antrenör, dönem öncesi Türkiye Kupası etabında ekibi görme bahtlarının olduğunu ve her kulvarda favori olduklarını lisana getirdi. Âlâ bir dönem öncesi periyodu geçirdiklerini söyleyen Akbaş, “Biz geçen seniçin en kuvvetli oyuncularımızı takımda tutabildik ve beraberinde epeyce nokta transferler yaptığımızı düşünüyoruz. Bilhassa Ankara’da Türkiye Kupası etabında yeni transferlerlerimizi görme fırsatımız oldu. Bu sene de fazlaca iddaalıyız. kuvvetli bir takımla 4 kulvarda da kupa peşinde koşacağız. Umarım çaba ettiğimiz kulvarlarda kazanan taraf biz oluruz. Eczacıbaşı Spor Kulübü olarak alana çıktığımızda her vakit kazanan taraf olmak istiyoruz” biçiminde konuştu.

“Milli ekibimiz fazlaca kuvvetli bir takım”

Dünya şampiyonasını beklentilerin haricinde 8. olarak tamamlayan A Ulusal Bayan Voleybol Kadrosu’nun her şeye karşın kuvvetli bir kimliğe sahip olduğunu aktaran Ferhat Akbaş, “Ben Ulusal kadro ile alakalı şunu söylemek isterim ki; biz bu dönem A ekip birinci ve ikinci kadroya toplam 6 oyuncu verdik. Bizim açımızdan beni en memnun eden kısım bu. Ve bu oyuncularımızdan 3 tanesi de evvelden ulusal ekipte hayli fazla baht bulamayan isimlerdi. Bu oyuncularımızın gelişimi benim için epey kıymetliydi. Kulübümüz için epeyce kıymetliydi. Ulusal kadromuz epey kuvvetli bir grup. Dünya sıralamasında fazlaca önde. Bence bu stil platformlarda daima olarak bulunmak ve istikrarlı voleybol oynayabilmek fazlaca değerli. Bizim ülke olarak bu olaya bu türlü yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

“Yeni stadyum için çalışmalar var”

Kulübün yeni bir salon inşaası için çalışmalarının bulunmasına ait mevzuya da değinen deneyimli başantrenör, “Bu hususta alışılmış ki çalışmalar var. Eczacıbaşı Spor Kulübü bunun hakkında fazlaca önemli çalışmalar yapıyor. Liderimizin da söylem ettiği üzere en yakın vakitte yeni bir stadyum çalışmasının hayata geçirilmesi, yeni bir salon yapılması için hayli önemli bir çalışma var” cümlelerine yer verdi.

İHA