Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası Konya’da başlıyor

Podhani

Global Mod
Global Mod
İslami Dayanışma Oyunları’na konut sahipliği yapan Konya, bu sefer karatecileri ağırlayacak. Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesiyle 26-30 Ekim tarihleri içinde Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tertipte 105 ülkeden bin 859 sportmen ter dökecek. Yarın başlayacak şampiyona öncesi bir otelde lansman programı düzenlendi. Programa Dünya Karate Federasyonu Lideri Antonio Espinos, Türkiye Karate Federasyonu Lideri Aslan Abid Uğuz ile Konya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Abdurrahman Şahin katıldı.

“Organizasyonlarda sportif muvaffakiyet kadar organizasyonel muvaffakiyet da epeyce önemli”

Dünya çapında, Avrupa çapında tertipleri her ülkenin almak istediğini lakin bunları alabilmenin, aldıktan daha sonra da layıkıyla yapabilmenin epeyce güç olduğunu kaydeden Türkiye Karate Federasyonu Lideri Aslan Abid Uğuz, “Çok şükür bizim ülkemizde bu sene 4. milletlerarası tertibimiz. Avrupa Büyükler Şampiyonası’nı Gaziantep’te yaptık. İslami Dayanışma Oyunları bir daha Konya’daydı. Karatede başarılı sonuçlar aldık. Geçtiğimiz ay Kocaeli’nde Dünya Şampiyonası ayarında bin 200’den çok atletin katıldığı bir şampiyona oldu. bir daha oradan tam not aldık. Karate sporunun en büyük tertibini burada 105 ülkeyle, bin 850 atletle düzenlemiş bulunuyoruz. Bu tertiplerde sportif muvaffakiyet kadar organizasyonel muvaffakiyet da epey kıymetli. Dünya Karate Federasyonu da hakikaten epeyce yeterli düzenlenmiş bir tertip olduğunu, tam not aldığını söylemiş oldu. 1. sınıf olduğunu bilhassa belirttiler. Dünya karatesine istikamet veren bir ülke olarak bizler de bugün burada yapılacak olan idare heyeti ve lider seçimine Türkiye olarak adayız. İnşallah buradan beklediğimiz bir sonuçla hem adaylık olarak hem yarın başlayacak şampiyonalarda da genel sıralamada ve altın madalya sayısında 1. olarak çıkacağız. Atletlerimiz nitekim çok düzgün hazırlandılar. 45 gündür Erzurum’da yüksek irtifa kampı yaptılar. Gerek fizikî olarak gerek mental olarak 4 ruhsal danışmanla kamp mühletince ve burada dayanakları devam edecek. Eminim milletimizin de duasıyla karatede bir daha bir zafer, bir tarih yazacağız” dedi.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın akabinde bir daha büyük bir Dünya Şampiyonasına daha konut sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Konya Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Abdurrahman Şahin, “Bu şampiyona vesilesiyle kentimize gelen Dünya Karate Federasyonu Lideri nezdinde tüm ülkelerin federasyon yetkililerine, atletlere güzel geldiniz diyorum. Kendilerini kentimizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti söz etmek istiyorum. Bilhassa Avrupa ve Dünya şampiyonalarının milletlerarası komitelerce ülkelere verilmesi, verilen büyük bir uğraşın sonunda gerçekleşmektedir. İşte bugün burada lansman programını yaptığımız Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası da birkaç yıl süren büyük bir uğraşın kararı ülkemize ve kentimize kazandırılmış bir şampiyonadır. Bu şampiyonanın ülkemize ve kentimize kazandırılmasında büyük çaba sarf eden federasyon liderimize, idare heyeti üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Konya’da olmaktan dolayı fazlaca memnun olduğunu söz eden Dünya Karate Federasyonu Lideri Antonio Espinos, “Konya’da birinci kez bulunmuyorum, bu üçüncü gelişim. Ağustos’ta İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya’daydım. Kent otoriteleriyle görüşme fırsatı buldum, hakikaten dayanakları için epey teşekkür ediyorum. 2 gündür buradayım ve Karate Federasyonunun tüm uğraşlarının fazlaca hoş olduğunu düşünüyorum. Lider Aslan ve Türk karatesine tüm dayanaklarından dolayı teşekkür ediyorum. 100’den çok ülkeden, çeşitli kıtalardan beşerler burada. Nerdeyse 2 bin sportmen, 100’e yakın hakem, yüzlerce koç, yüzlerce yarışmacı karatenin kozmikliğini sahiden gösteriyorlar. Maçların başlamasını dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

İHA