Doyurucu Salata

Podhani

Global Mod
Global Mod
Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 yaprak roka
  • 8-10 yaprak göbek marul
  • 1 kısım yaş nane yaprağı
  • 6 adet çeri domates
  • Kepek ya da tost ekmeği 2-3 dilim
  • 3-4 kaşık süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yeşilliklerimizi yıkadıktan daha sonra tercihe göre doğruyoruz. Ben iri tercih ettiğim için iri iri doğradım.
  2. Bir tavada ekmekleri küp halinde kesip kızartıyoruz. Bu sırada doğradığımız yeşillikleri limon ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.
  3. Ayrı bir kase 3-4 kaşık süzme yoğurda sarımsak, tuz, kekik ve pulbiberi ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Yeşillikleri çukur bir kaseye, tercihen makarna tabağı üzere geniş tabaklara koyuyoruz.
  5. Yuvarlak biçimde yoğurt sosumuzu gezdiriyoruz.
  6. Kenarlarına çeri domatesleri ortadan ikiye keserek tabağın kenarlarına koyuyoruz.
  7. Kızarmış ekmekleri de ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
    Umarım beğenirsiniz, biz severek yedik. Afiyet olsun
    🥗
    🌿
    .
Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst