Doğuştan bedensel engelli Türkiye şampiyonu İrem, 6 yılda 14 madalya kazandı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kayseri’de yaşayan İrem Serra Kirtik, doğuştan bir bacağı diz kapağından aşağısı olmadan dünyaya geldi. 7’nci sınıf öğrencisi İrem Serra, 6 yıl evvel ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ ve ‘Mutlu Yüzler’ projeleri ile hafta sonları yüzme dersleri almaya başladı. çabucak sonrasında ise antrenörlerinin dayanağı ile çalışıp müsabakalara katılmaya karar verdi. Ağır çalışma içine giren İrem Serra, 6 yılda 14 madalya kazandı. Kendine yeni gayeler koyduğunu belirten Kirtik, “Yüzmeye 6 yıldır devam ediyorum. Toplam 14 madalyam var. Bu benim için epeyce gurur verici bir şey. Buraya yalnızca 1 aylığına hafta sonları geliyordum. daha sonra Dilek hoca ve Ertuğrul hocamla tanıştım. Bu sayede buralara gelmeyi başardık. Aslında şu an tek gayem 2024 Paris Olimpiyatları ama, önümüzdeki mayıs ayında 2023 Avrupa Şampiyonası var. Ona hazırlanıyorum” diye konuştu.

‘HER TARZDA TÜRKİYE REKORU KIRDIM’

Ailesinin kendisine her vakit takviye olduğunu söyleyen Kirtik, “Ailem her vakit arkamdaydı, onlar beni daima destekledi. Annemin üzerimde epeyce emeği var. Buraya birinci geldiğimde herkes bırakacağımı sanıyordu ancak 6 yıldır devam ediyorum. Hem kendi yaşımda tıpkı vakitte başka yaş kümelerinde girdiğim yarışlarda toplam 14 madalya kazandım. Kelebek, sırt, kurbağa ve hür olmak üzere her tarzda 100 metreye girdim. Her tarzda de Türkiye rekoru kırdım. Bu yüzden bu madalyaları almaya hak kazandım” tabirlerini kullandı.

‘İREM TÜRKİYE REKORLARININ SAHİBİ’

İrem Serra’nın yüzme antrenörü olan Hasan Ertuğrul Çakmak ise, “İrem birinci başladığı vakit ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ ve ‘Mutlu Yüzler’ projeleri kapsamında buraya geldi ve daha sonrasında yolu bizimle kesişti. 4 yıldır da İrem ile bir arada çalışıyoruz. Çok hoş aralıklar kat ettik. İrem’in yapmış olduğu derece Türkiye’de yok. Zira İrem Türkiye rekorlarının sahibi. Olimpiyat derecesine hayli az bir derecesi kaldı. İrem ile birlikte amacımız, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları” dedi.

‘KIZIMLA GURUR DUYUYORUM’

İrem Serra’nın annesi Neval Kirtik (49) de, “Kızımız İrem için ‘hadi gidip biraz yüzsün, nasıl olsa sıkılır’ demiştik ancak 6 yıldır devam ediyor. Her vakit gerisindeyiz. Kızımla gurur duyuyorum. Antrenörüyle ortalarında kuvvetli bir bağ oluştu. İkisi de birbirlerini epeyce destekliyorlar. Gayeleri belirli. İrem’i de Ertuğrul hocamızı da inşallah Paris’e göndermeyi planlıyoruz” dedi.

DHA