Dikenli Kabak Taratoru (Dikenli Kabak Düzmesi)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Dikenli Kabak Taratoru (Dikenli Kabak Düzmesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • Malzemeler
  • 1,5 kg dikenli kabak
  • 2 su bardağı ceviz
  • 3 adet orta uzunluk limon
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsak (miktarı isteğe bağlı)
  • Su (miktarı isteğe bağlı)
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Dikenli Kabak Taratoru (Dikenli Kabak Düzmesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Malzemeler kabaklar dış formuna göre dilimlenir.
  2. Dilimlenen kabakta oluşan kaygan yapının ele yapışmaması için dilimlenen kabaklar suda bekletilir(5-10 dk)
  3. Ardından kabukları soyulur.
  4. Şekillerine bakılırsa dilimlenen ve kabuğu soyulan kabak dilimleri ince ince kesilip tuzlanarak kızartılır.
  5. Tarator imali cevizler havanda yağı çıkana kadar dövülür.
  6. Dövülen cevizler bir kaba alınır ve su ile karıştırılır. (koyu kıvamlı tarator elde etmek istenirse su ölçüsü az tutulabilir)
  7. Ardından sarımsak da havan yardımı ile dövülür.
  8. Sarımsak ve limon, suda güzelce ezilmiş cevizin üzerine eklenir.
  9. Tarator karışımına isteğe bağlı tuz da ek edildikten daha sonra kızartılan kabaklar ile karıştırılır ve servisi yapılır.
Püf noktası: • cevizlerin kararmaması için hazırlanmış taratora limon suyu servisten hemilk evvel eklenmelidir. • havanda dövme süreci yerine robot da kullanılabilir.

Dikenli Kabak Taratoru (Dikenli Kabak Düzmesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst