Deniz Fasulyesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- ️Yarım kilo deniz fasulyesi
- ️1 adet limon
- ️3 diş sarımsak (İsteğe bağlı arttırılabilir)
- ️Bolca zeytinyağı
- ️Damak zevkinize nazaran tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tuzlu kaynamış suya yıkadığımız deniz fasulyelerini alıyoruz.
- 15 dakika haşlayıp süzüyoruz, soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan daha sonra yalnızca kök kısımları sert kılçıktır onları alıyoruz (Hemen ayrılıyorlar)
- Sarımsak, limon, zeytinyağ ve tuzu bir kapta çalkalayarak salata sosu elde ediyoruz.
- Üzerine döküp, buzdolabında sosunu çekmesini ve soğumasını bekledikten daha sonra servis edebiliriz. ????Afiyet olsun.