Çok Lezzetli İstiridye Mantar mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram istiridye mantar
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Bir demet maydanoz
- 1 küçük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarı suya tutarak zedelemeden yıkayalım süzgece alalım.
- Kuru soğanı ikiye bölerek yarım ay halinde,biberleri uzun ince biçimde doğrayarak hazır edelim.
- Tavaya zeytinyağını ve doğranmış soğanı alalım karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Üzerine biberleri ek edelim soğanla birlikte yavaşça karıştırarak 2 dakika kavurduktan daha sonra ince uzun kıydığımız istiridye mantarını tavaya alalım.
- Ocağı kısmadan tavanın kapağını kapatmadan yüksek ateşte kavuralım(yüksek ısıda pişirmemizin sebebi mantarın suyunu salmadan pişirmek için)mantarlar yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.
- Tuzunu ocaktan alacağımız vakit ekleyelim.
- Üzerine,ince kıyılmış maydanoz serpelim.
- Servis yaparken üzerine küçük kase sarımsaklı yoğurt dökelim.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı eriyince 1 çay kaşığı tatlı toz biberi karıştıralim.
- Yoğurdu üzerine gezdirelim bu lezzetli istiridye mantarı mezesini kesinlikle deneyin masanıza renk katın????????.Afiyet olsun!.