Cloud Native Computing Foundation, Strimzi'yi bir kuluçka projesine yükseltiyor

Saberie

Active member
Strimzi açık kaynak projesi, Cloud Native Computing Foundation'ın (CNCF) Teknik Gözetim Komitesi (TOC) tarafından bir kuluçka projesi olarak kabul edildi. Strimzi, Apache Kafka kümelerini Kubernetes'te dağıtmayı ve yönetmeyi hedefliyor. Proje, 2017 yılında Red Hat tarafından geliştirildi ve 2019'dan beri CNCF'nin bir parçası. Büyüyen bir topluluk ve çok sayıda üretken uygulamayla Strimzi, geliştiricilerin Kafka'yı Kubernetes tabanlı ortamlara entegre etmelerini destekliyor.

Duyuru



Apaçi Kafka ve Strimzi


Apache Kafka, gerçek zamanlı veri akışlarını işlemek ve dağıtılmış veri hatları oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir platformdur. Başlangıçta LinkedIn tarafından geliştirilen Kafka, Apache Yazılım Vakfı'nın üst düzey bir projesi haline geldi. Platform, büyük miktarlarda akışlı verinin gerçek zamanlı olarak edinilmesine, depolanmasına, işlenmesine ve dağıtılmasına olanak tanır. Strimzi, Operatör modelini kullanarak Kubernetes üzerinde karmaşık Kafka yürütmesini basitleştirmek için tasarlanmıştır ve üç ana bileşen sunar: Küme Operatörü, Konu Operatörü ve Kullanıcı Operatörü.

Duyuruya göre proje şu anda 180'den fazla kuruluştan 1.600'ün üzerinde katılımcıya sahip ve üretim ortamlarında 15 genel kullanıcı tarafından kullanılıyor. 4.200'den fazla GitHub yıldızı da dahil olmak üzere önemli kilometre taşlarına ulaştı ve KRaft tabanlı Kafka kümeleri desteği ve TLS sertifika yönetimi araçlarıyla daha iyi entegrasyon gibi yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Strimzi, Prometheus, OpenTelemetry, KeyCloak ve Helm gibi diğer CNCF projeleriyle bağlantılıdır. Geliştirme ekibi 1.0 sürümünün yayınlanması üzerinde çalışıyor. Strimzi ve Kafka projelerini konu alan çevrimiçi bir konferans olan StrimziCon, 22 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Cloud Native Computing Foundation'ın yeni kuluçka projesi hakkında daha fazla bilgiyi CNCF blogunda bulabilirsiniz.

CNCF nedir?


CNCF (Bulut Yerel Bilgi İşlem Vakfı), açık kaynaklı bulut yerel teknoloji projelerini desteklemeye adanmış, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Konteyner orkestrasyonu, mikro hizmetler, dinamik orkestrasyon ve diğer bulutta yerel teknolojilere yönelik tasarımları, standartları ve en iyi uygulamaları destekler.

Bunu yapmak için projeleri üç seviyeye ayırır: Yeni fikirler için Sandbox, stabil hale gelen daha olgun projeler için Incubator ve tamamen geliştirilmiş ve üretime hazır yazılımlar için Graduated. Bu modelin projelerin geliştirilmesine ve olgunlaşmasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. CNCF, diğerlerinin yanı sıra Kubernetes, Prometheus ve Envoy'u desteklemesi ve yönetmesiyle tanınır.


(mdo)



Haberin Sonu
 
Üst