Çıtır Yufkalı Tavuklu Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 5 yemek kaşığı kadar közlenmiş patlıcan
- 1 adet közlenmiş kapya biber
- 4 -5 adet kornişon turşu
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba arkadaşlar bugün sizlere çıtır yufkalı tavuklu bir salata tanımı hazırladım.
- Öncelikle tencereye tavuk göğsünü alalım ve haşlayalım.
- Öteki tarafta çıtır yufkaları hazırlayalım. Yufkalar kare olacak biçimde kenar kısımlarını keselim.
- Bir çöp şiş yardımı ile sıkıca saralım. Uç kısmına su sürerek yapıştırıyoruz ve çöp şişten çıkarıyoruz. Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
- Hazır olan yufkaları 1 parmak kalınlığında kesiyoruz. Kızgın yağda yufkaları kızartıyoruz.
- Öteki tarafta haşlanmış tavuğumuzu küçük kesimlere ayırıyoruz.
- Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğruyoruz, kapya biberi de birebir biçimde doğrayalım.
- Artık sıra geldi bütün gereçleri karıştırmaya.
- Karıştırma kabımıza gereçlerin hepsini alıyoruz .Kızartmış olduğumuz yufkalar dan bir kısmını süsleme için ayırdım.
- Salatanın yoğurdunu da hazırlayalım: yoğurdun içerisine sarımsak,tuz ve mayonezi ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazır olan salata karışımına yoğurdu da ekleyelim , hepsini karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- Üzerine ayırdığımız çıtır yufkaları dizelim. İsterseniz kırmızı toz biber de serpiştirebilirsiniz. Salatamız servise hazır, yapacak olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.