Çıtır Yufkalı Tavuk Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Çıtır Yufkalı Tavuk Salatası Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
  • 2 modül kemiksiz tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 su bardağı olağan yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
Çıtır Yufkalı Tavuk Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle tavuğunuzu 1 adet bütün soğan ve 1 çay kaşığı karabiber ile üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
  2. Bu süreci düdüklü tencerede daha kolay yapabilirsiniz.
  3. Haşlanan tavuğun suyunu süzün. İçinden bütün soğanı alın.
  4. Bir gece önce ıslattığımız nohutu yıkayıp süzdüğünüz tavuk suyu ile haşlayın.
  5. Bu işlemide düdüklü tencerede daha kısa müddette yapabilirsiniz.
  6. Haşlanan nohutu süzün ve kabuklarını ayırın.
  7. Salatayı karıştıracağınız kaba nohutları alın.
  8. Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuğu ekleyin.
  9. İnce doğranmış dereotunu ek edin.
  10. Öteki bir kapta süzme yoğurt, olağan yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ek edip çırpın.
  11. Tavuklu karışıma ekleyip güzelce karıştırın. Dolaba alın.
  12. Yufkayı serin ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
  13. Sıkı bir biçimde rulo yapıp 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
  14. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  15. Bir tavada 1 çay bardağı zeytınyağı ile cevizi kavurun.
  16. Üzerine toz kırmızıbiber ekleyin.
  17. Salatayı servis tabağına alın.
  18. Üzerine cevizli sosu dökün.
  19. En son yufkalarınızı yerleştirin.
  20. Biraz maydanoz kıyıp görseli zenginleştirebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Çıtır Yufkalı Tavuk Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst