Çıtır Yufka Çanağında Tavuklu Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yufka
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 200 gram labne peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Turşu
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Siyah zeytin
- Yeşil zeytin
- Yeşillik
- Kuru domates
- Susam
- Reyhan
- Ay çekirdeği
- Kekik
- Antep fıstığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkamızı küçük kareler oluşacak biçimde keselim. Bir muffin kalıbında yufkalarımızı çanak olacak biçimde üst üste yerleştirip pişirelim. Yaklaşık 15 dk da hazır oluyor.
- Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyelim. Labne peyniri ve tavuğu birleştirelim, tuz ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
- Fırından çıkıp biraz ılıyan yufka çanaklarımızın üzerlerine birer kaşık tavuklu harçtan koyalım.
- Hepsinin üzerini farklı bir gereç ile süsleyelim. bu biçimdece her lokmada öteki bir aroma ve lezzet alacağız.