Cevizli Havuç Tarator Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 4 kaşık süzme yoğurt
- Tuz(damak tadınıza bakılırsa)
- 2 diş sarımsak rendesi
- İsteğe bağlı ceviz kırığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ ile havuç orta ateşte kavrulur.
- Başka taraftan yoğurt,tuz, sarımsak karıştırılır.
- Kavrulan, yumuşayan havuç soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan daha sonra yoğurtlu karışımla karıştırılır isteğe bakılırsa biraz daha sıvı yağ gezdirilir.
- Küçük bir kepçeyle sunum yapılır,ceviz serpilir. Deneyeceklere afiyet olsun. Youtube/gizem kaya görüntüleri.