Çat Kapı Konuğa Pratik Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2,5 bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 yaprak kıvırcık
- 3-4 salatalık turşusu (Yoksa 1 adet salatalık )
- 4 kısım yeşil soğan
- Sıvı yağ (Kuru soğan ve salçayı kavurmak için )
- 3 kasık zeytin yağı
- Tuz
- Pul biber
- Sumak
- Limon
- Nar ekşisi
- Çok az kimyon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu kaynar suyla birleştiriyoruz, çabucak sonrasında 20 dk yumuşaması için kapağını kapatıyoruz.
- O sırada kuru soğanla salçamızı kavuruyoruz sıvı yağda.
- sonrasındasında bir kenarda yeşilliklerimizi karıştırıyoruz doğruyoruz, en son hepsini birleştiriyoruz.
- Ağız tadımıza nazaran baharatlarını ayarlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun, çat kapı gelenler şok olsunn