Çanakta Yoğurtlu Tavuk Salatası Tanımı İçin Gereçler
Çanak için;
Not EkleTanımı Yazdır
Çanakta Yoğurtlu Tavuk Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Çanak için;
- 1 adet yufka
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tane büyük incik
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 tane salata turşusu
- 3 tane közlenmiş kapya biber
- 1 tutam dere otu
- 1 tutam maydanoz
- 1 sarımsak
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tavuk inciğimizi tencereye alalım, suyunu koyup haşlayalım.
- Yufka için; sosumuza geçelim. Mısır unu, sıvı yağ ve pulbiber bir kaseye alınarak hazırlıyoruz.
- ondan sonrasında çanak imaline geçelim. 1 adet yufka alalım. 24 tane daire keselim. İster bardak kullanarak.
- İster aparatınız var ise bununla keserek daire formunu verelim.
- birinci vakit içinderda 12 tane daireyi masaya dizelim.
- Hazırlamış olduğumuz sostan hepsine sürelim.
- sonrasındasında kalan 12 adet yufkamızıda üzerine kapatalım. Kalan sosumuzuda üzerine sürelim.
- Tartolet kalıbını aksi çevirip yufkaları yerleştirelim güzelce bastıralım ki yapışsın hal verilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında fanda 5_10 dakika ortası kızarana kadar pişirelim ???? Kızarınca çıkaralım.
- Tavuk salatamıza geçelim. Kapya biberlerini salata turşusunu tavuğumuzu doğrayalım tuzunu ekleyin. Bir kâse alalım. Yoğurt ve mayonezi ekleyelim. Sarımsağı rendeleyelim. Son olarak dereotu ve maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Hazırlamış olduğumuz çanaklara. Tavuk salatasını bölüştürelim ???? Servis tabağına alalım ???? Afiyet olsun????????
Çanakta Yoğurtlu Tavuk Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı