Çanak Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3-4 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet biber
- Zeytinyağı
- Domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyup tencereye su koyarak düzgünce pişmesini bekliyoruz.
- Piştikten daha sonra çatalla yeterlice eziyoruz.
- Akabinde maydanoz, tuz, kırmızı biber ekliyoruz.
- sonrasındasında iç gerecimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Bir tencere/tava zeytinyağı koyarak soğan, biber ve sarımsakları ekliyoruz.
- Yeterlice kavrulduktan daha sonra etimizi ekliyoruz.
- Akabinde baharatlarımızı ve en daha sonra salçamızı ekliyoruz.
- İç harcımızı da yaptıktan daha sonra yağda salçamızı eritiyoruz.
- Çanak haline getirdiğimiz patateslerimize kıymayı döküp yoğurt ve salçayla ikramımıza başlayabiliriz. Afiyet olsun .