Çanak Patates

Podhani

Global Mod
Global Mod
Çanak Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 3-4 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet biber
  • Zeytinyağı
  • Domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Yoğurt
Çanak Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyup tencereye su koyarak düzgünce pişmesini bekliyoruz.
  2. Piştikten daha sonra çatalla yeterlice eziyoruz.
  3. Akabinde maydanoz, tuz, kırmızı biber ekliyoruz.
  4. sonrasındasında iç gerecimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Bir tencere/tava zeytinyağı koyarak soğan, biber ve sarımsakları ekliyoruz.
  5. Yeterlice kavrulduktan daha sonra etimizi ekliyoruz.
  6. Akabinde baharatlarımızı ve en daha sonra salçamızı ekliyoruz.
  7. İç harcımızı da yaptıktan daha sonra yağda salçamızı eritiyoruz.
  8. Çanak haline getirdiğimiz patateslerimize kıymayı döküp yoğurt ve salçayla ikramımıza başlayabiliriz. Afiyet olsun .
Çanak Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst