Bulgurlu Tek Hamurdan İki Tanım Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 silme yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 kase ıspanak
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulguru iki su bardağı kaynar su ile ıslatalım.
- Akabinde irmik,un,yumurta,salça ve baharatları ekleyip ortada su vererek güzelce yoğuralım.
- 15 adet cevizden büyük olacak biçimde köfte harcından alıp yuvarlayalım avuç ortasında bastırarak inceltelim.
- Kalan köfte harcını misketten daha küçük olacak biçimde yuvarlayalım.
- Uygun bir tencereye su koyup kaynatalım suya iki çay kaşığı tuz atalım.
- Kaynayan suya evvel yalkıları (yassı köfteleri)atıp pişirelim.
- Köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca pişmiş demektir.
- Sudan çıkarıp süzgece alalım.
- Kaynayan suya bu defa yuvalamaları alıp pişirmeye başlayalım. 10 dk kadar piştikten daha sonra yani köfteler tam pişmeden tencereye ıspanağı alıp yaklaşık 10 dk. Kadar daha pişirip süzgece alalım.
- Yuvalamalar soğuyana kadar yalkıları 1 çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda artlı önlü pişirelim.
- Yuvalamalar soğuyunca uygun bir kase ortasında yoğurt ve dövülmüş bir diş sarımsağı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dilerseniz üzerine tereyağında nane yakıp gezdirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.