Bulgurlu Tek Hamurdan İki Tanım

Podhani

Global Mod
Global Mod
Bulgurlu Tek Hamurdan İki Tanım Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase ıspanak
Bulgurlu Tek Hamurdan İki Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bulguru iki su bardağı kaynar su ile ıslatalım.
  2. Akabinde irmik,un,yumurta,salça ve baharatları ekleyip ortada su vererek güzelce yoğuralım.
  3. 15 adet cevizden büyük olacak biçimde köfte harcından alıp yuvarlayalım avuç ortasında bastırarak inceltelim.
  4. Kalan köfte harcını misketten daha küçük olacak biçimde yuvarlayalım.
  5. Uygun bir tencereye su koyup kaynatalım suya iki çay kaşığı tuz atalım.
  6. Kaynayan suya evvel yalkıları (yassı köfteleri)atıp pişirelim.
  7. Köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca pişmiş demektir.
  8. Sudan çıkarıp süzgece alalım.
  9. Kaynayan suya bu defa yuvalamaları alıp pişirmeye başlayalım. 10 dk kadar piştikten daha sonra yani köfteler tam pişmeden tencereye ıspanağı alıp yaklaşık 10 dk. Kadar daha pişirip süzgece alalım.
  10. Yuvalamalar soğuyana kadar yalkıları 1 çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda artlı önlü pişirelim.
  11. Yuvalamalar soğuyunca uygun bir kase ortasında yoğurt ve dövülmüş bir diş sarımsağı ekleyip güzelce karıştıralım.
  12. Dilerseniz üzerine tereyağında nane yakıp gezdirebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Bulgurlu Tek Hamurdan İki Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst