Bulgurdan Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 çay bardağı pilavlık bulgur
- 4 çay bardaği su
- 2 tane küçük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kasıği salça
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kasıği kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kasığı kuru nane
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
- 4 yaprak marul
- 3 tane yeşil soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 çay bardağı bulguru pilav üzere pişirilip dinlenmeye bırakılır ( kalan pilavlarida ben bu türlü kısır yapıyorum ve epeyce hoş oluyor ).
- Soğan küçük küçük doğranır tavaya alınır.
- Üzerine zeytin yağı eklenip kavrulur.
- Kavrulan soğana salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- Demlenen bulgura salçalı soğan eklenip karıştırılır.
- Salatası eklenip üzerine limonda aklenip karıştırılır ve kısır hazır afiyet olsun herkese fazlaca lezzetli bir tanım herkese tavsiye ederim