Bulgur Köfteli Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk pancar
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Tuz
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pancarı soyup, haşlayalım. Pancar haşlanırken bulguru kaynar su ile ıslayıp kapağını kapatalım, bulgur şişsin.
- Haşlanan pancarları soğuyunca rendeleyelim. Tuz ve sarımsaklı yoğurtla harmanlayalım. Servis kasesine alalım.
- Öbür tarafta bulgurun içerisine un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip, yoğuralım. Küçük küçük yuvarlayalım ve kaynar suda haşlayalım. 15 dakika kadar haşladıktan daha sonra süzdürelim.
- Bir tavada tereyağını eritip içerisine nane ekleyelim ve köfteleri ek edip kavuranım. 2-3 dakika kavurduktan daha sonra salatanın üzerine dökelim. Servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun