Bulgur Köfteli Karnabahar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta akı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Pul biber
- Dereotu
- Sarımsaklı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgura bir kapta kaynar suyu döküp, üzerini kapatın.
- 20 dakika daha sonra bulgurlar kabarınca, başka köfte gereçleriyle karıştırıp, yoğurun.
- Karışımdan küçük toplar yapıp, dağılmamaları için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
- ondan sonrasında köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın.
- Haşladıklarınızı sudan alıp, servis tabağına koyun.
- Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın.
- Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.