Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 su bardağı buğday
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 adet havuç
- 4-5 adet taze soğan
- 1 su bardağı kadar mor lahana
- 2 adet kapya biber
- 1 kutu konserve mısır
- 2 adet limon
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağ
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayımızı yıkayarak düdüklü tencerede 30 dakika haşlanır ( ben geceden ıslatmadan direkt yıkayarak haşladım ).
- Maydanoz, dereotu, kapya biber,taze soğan ince ince kıyılır.
- Mor lahana ve havuç rendelenir.
- Mısırlar tüm materyale karıştırılmak üzere limon sıkılır içine yağ ,sumak,tuz ve kimyon eklenir.
- Tüm materyalin içine eklenerek düzgünce karıştırılır sosun eşit dağılması sağlanır. Afiyet şifa olsun.