Buğday Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım su bardağı haşlanmış buğday ( düdüklüde bol su ile haşladım isterseniz bir gün evvelinde ıslatıp öylede haşlayabilirsiniz)
- 1 küçük kase konserve mısır
- 4- 5 adet kornişon turşu
- 1 küçük kapya biber
- Orta uzunluk havuç rendesi
- 3 kısım taze soğan
- Dere otu
- Maydanoz
- Tere
- Roka
- 1 limonun suyu
- 3 kaşık zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz kâfi zira kornişon tursusunda da tuz var
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle haşlanmış buğdayınızı hazır bekletin.(buğdayı bol su ile haşlayıp süzdüm tuz eklemeden)
- Akabinde kornişon turşuları minikçe doğrayın.
- Kapya biberi doğrayın.
- Bir kaba hepsini alın.
- Yeşillikleri ve mısırı da ekleyip hazırladığınız sos ile karıştırın.
- Kornişon turşunuzda tuz fazla ise ekstra bi tuz eklemeye gerek yok.
- En son hazır bekleyen buğdayı da ekleyip servise hazır hale getirelim…