Büsbütün Mesken Üretimi Rus Salatası Tanımı İçin Materyaller
Mayonez için;
Not EkleTanımı Yazdır
Mayonez için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt (Kesinlikle oda sıcaklığında olmalı )
- Çay kaşığı ucu ile tuz
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 salatalık turşusu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda mayonezi hazırlayalım. Bunun için en kıymetli nokta materyallerin kesinlikle oda sıcaklığında olmaları ve blender ile karıştırmaya kavanozun sütü koyduğumuz tabanından başlanması.
- Tüm materyalleri evvel süt olacak biçimde ağız kısmı geniş, bir litrelik bir kavanozda birleştirin.
- Blendırı tabandan yani sütün olduğu yerden başlatıp 2 dakika çırpın. Çabucak dolaba kaldırın. Hepsi bu. ????.
- Artık patates ve havuçları yıkayıp iri küpler halinde doğrayalım. Tencereye alıp üstünü bir parmak geçecek kadar su koyalım. Tuz atıp kapağını kapatalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
- Pişince süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım. Güzelce soğumaları gerekiyor.
- Bu ortada salatalık turşusunu küp küp doğrayalım.
- Artık tüm gereçleri birleştirme vakti. Patates, havuçları, bezelye ve turşuyu derin kapta zeytinyağı ek ederek karıştıralım.
- İçine 7 yemek kaşığı mayonez ve tuz ek ederek karıştırmaya devam edelim. Bu sırada patateslerin kimilerini ezebilirsiniz. Salataya daha hoş bir tat veriyor.
- İsterseniz bir tutam toz şeker yahut bir diş sarımsak rendesi yahut bir yemek kaşığı süzme yoğurt ile farklı tatlar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.