Brüksel Lahanası Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo kadar Brüksel lahanası
- 1-2 adet ortaboy havuç
- 2 yemek kaşığı mısır
- Biraz közlenmiş kapya biber
- 4-5 tane kornişon turşu
- 1 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Brüksel lahanaları temizlenip sirkeli suda bekletilir.
- Biraz yumuşayana kadar haşlanır, denetim ederek haşlayın. Çok haşlanıp erimesin.
- daha sonra küp küp doğranmış havuçlarda yumuşayana kadar haşlanır.
- Közlenmiş kapya biberleri doğranır.
- Kornişon turşu da küçük küçük doğranır.
- Tüm gereçler karıştırılır.
- Üzerine bir diş sarımsak rendelenir, 1 adet limon sıkılır.
- Zeytin yağı ve tuz eklenir. çok sağlıklı bir salata oldu.